Monday, March 5, 2012
ZEYTINYAGLI TAZE BAKLA YEMEGI
Mevsimi gecmeden arsivde bekleyen enfes
zeytinyagli bakla tarifimi vereyim.
Zeytinyagli cesitleri seviyorsaniz mutlaka deneyin
DIGER TARIFLERIM ICIN TIKLAYIN.
YEMEK TARIFLERI
ZEYTINYAGLI TARIFLER
Bu sira biraz rahatsizim yorumlariniza gec
döndügüm icin kusura bakmayin ,
her firsatta hepinize tek tek ugrayacagim sevgiler...
**** ZEYTINYAGLI TAZE BAKLA YEMEGI ****
MALZEMELER:
* 1 kilo taze bakla
* 1 adet kuru sogan
* 2 tane domates
* 1 dis sarimsak
* 1 tatli kasigi seker
* 1 yemek kasigi salca
* Yarim cay bardagi zeytinyagi
* Tuz,pul biber,karabiber
YAPILISI:
* Baklalari temizleyin istediginiz büyüklükte
parcalara ayirip iyice yikayin 5 dakika sirkeli suda bekletin.
* Tencereye yag koyup sogani yemeklik
dograyin ve soteleyin sarimsagida ilave edin
* Domatesi rendeleyin katin salca ve baharatlarida ekleyin
* Baklalari tekrar sudan gecirip ekleyin
15 dakika kendi suyunu salip bitene kadar kavurun
* Son olarak üzerine 1 tatli kasigi seker serpistirin
* Göz kararida suyunu ilave edikten sonra baklalar
pisene kadar pisirin
**** AFIYET OLSUN ****
Ilgilenebileceginiz diger bir yazi : babagannus salatasi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment