Tart Hamuru Malzemeleri
- 1/2 tereyağ
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
- 1/2 paket kabartmatozu
- vanilya
- 2 su bardağı un
Üzeri için
- Pudra şekeri
İç malzemeleri
- 3 elma
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Tereyağ,pudraşekeri,süt,yumurta,kabartıcı,vanilya ve un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.Hamuru streçliyerek buzdolabında on dakika dinlendirelim.
Bu arada rendelediğimiz elmaları şekerle pişirelim.Pişen içe tarçın,dövülmüş ceviz ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
Dinlenen hamuru merdane yardımıyla tezgahı unluyarak açalım.Tart kalıbı genişliğinde açtığımız hamuru yağladığımız kalıba yerleştirelim .Kenarının fazlalıklarını çıkaralım.Hamurun her yerini çatallayalım( fazla kabarmaması için veya bir kase kuru bakliyat dökelim )170 derecede 20 dk pişirelim.Pişen tart hamurun ortasına elmalı içi döşeyelim için üzerinede dilimlenmiş elmaları çiçek şeklinde dizelim ve elmalar yumuşuncaya kadar tekrar fırınlıyalım.Soğuyan tartımızı pudra şekeriyle kaplayalım.İç malzemesi damak zevkimize kalmış (havuçlu,çilekli,muhallebili)
Afiyet Olsun
Bu konu ile alakali daha cok yazi bulabileceginiz kaliteli bir kaynak : elmalı tart tarifi
No comments:
Post a Comment