Tuesday, February 14, 2012

SALÇALI EL KÖFTESİ


Dışardan aldığımız hazır köftelerin tadı çokta hoş olmuyor ben elde yapıyorum diyenlere güzel bir el yapımı köfte tarifi.
Malzeme :
500 gr. orta yağlı dana kıyması,
1 baş soğan
3 adet domates
2 – 3 dilim ekmek içi.
Maydanoz,
tuz,
karabiber,
Kimyon,
köfte baharatı
Yapılışı :

 Çekilmiş kıymanın içine, 1 baş rendelenmiş so­ğan, ıslatıp sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon ,köfte baharatı maydanozu çok ince kıyarak koyunuz.  Bütün malzemeyi iyice yoğur-duktan sonra buzdolabında yarım saat bekletiniz. Islak avuç içinde köftelere oval veya istediğiniz şeklî verdikten sonra kızartıp bir tepsiye diziniz. Tavada kalan yağa kabukları so­yulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya su­landırılmış salça koyup 1-2 dakika kavurunuz. 1 çay bar­dağı su koyun kaynatınız ve tepsideki köftelerin üzerine dökünüz. Kapak örtüp 5-10 dakika pişirdikten sonra kızar­mış patatesle servis yapınız.

No comments:

Post a Comment