Genellikle mayalı poğaçalar fırından çıktığında puf puf olur, soğuduğunda ise sertleşir :( Oysa bu poğaça tarifi bir kaç gün kalsa dahi yumuşaklığını koruyor. Genelde evde bulunan malzemeler ve de çok bereketlidir. 30 adet civarında poğaça elde etmeniz mümkündür. Deneyiniz, çok beğeneceğinize inanıyorum :)
· MALZEMELER:
· 1 paket yaş maya ( 42 gr)
· 1 su bardağı ılık süt
· 2 yemek kaşığı toz şeker
· 1 su bardağı sıvıyağ
· 1 şişe maden suyu ( 200 ml)
· 1 yemek kaşığı tuz
· alabildiği kadar un ( 6 su bardağı kadar kullandım.)
· İÇİ İÇİN:
· Peynir- maydanoz
· ÜZERİ İÇİN:
· 2 yumurta sarısı
· arzuya göre susam
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabına maya, şeker ve ılık sütü alalım,maya eriyinceye kadar karıştıralım,
· Maden suyu ve sıvı yağı ekleyip kaşıkla güzelce karıştırmaya devam edelim
· Azar azar unu ve tuzu ilave edelim. Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
· Hamurun üzerini örtüp, ılık bir ortamda hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalandıralım.
· Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz daha büyükçe parçalar koparalım.
· Avucumuzda açıp, içine peynir - maydanoz karışımından yeteri kadar koyup, kapatalım ve yuvarlayalım.
· Ben Seramitok fırın tepsisi kullandığımdan tepsiyi yağlamadan aralıklarla dizdim.( Diğer tepsileri yağlayınız.)
· Üzerine bolca yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
· Tepside 10 dakika daha mayalandıralım ve çok ılık 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
· AFİYET OLSUN
Bu konu ile alakali daha fazla bilgi gorebileceginiz degerli bir web sayfasi : pogaca
No comments:
Post a Comment