Wednesday, July 31, 2013

pogaca

Merhaba degerli site ziyaretcilerimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün pogaca makalesini sunmaya karar verdik.


pogaca 1
 BAYATLAMAYAN PUFUDİK POĞAÇA

Genellikle mayalı poğaçalar fırından çıktığında puf puf olur, soğuduğunda ise sertleşir :( Oysa bu poğaça tarifi bir kaç gün kalsa dahi yumuşaklığını koruyor. Genelde evde bulunan malzemeler ve de çok bereketlidir. 30 adet civarında poğaça elde etmeniz mümkündür. Deneyiniz, çok beğeneceğinize inanıyorum :)


·         MALZEMELER:


·         1 paket yaş maya ( 42 gr)


·         1 su bardağı ılık süt


·         2 yemek kaşığı toz şeker


·         1 su bardağı sıvıyağ


·         1 şişe maden suyu ( 200 ml)


·         1 yemek kaşığı  tuz


·         alabildiği kadar un ( 6 su bardağı kadar kullandım.)


·         İÇİ İÇİN:


·         Peynir- maydanoz


·         ÜZERİ İÇİN:


·         2 yumurta sarısı


·         arzuya göre susam


·         YAPILIŞI:


·         Yoğurma kabına maya, şeker ve ılık sütü alalım,maya eriyinceye kadar karıştıralım,


·         Maden suyu ve sıvı yağı ekleyip kaşıkla güzelce karıştırmaya devam edelim


·         Azar azar unu ve tuzu ilave edelim. Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.


·         Hamurun üzerini örtüp, ılık bir ortamda hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalandıralım.


·         Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz daha büyükçe parçalar koparalım.


·         Avucumuzda açıp, içine peynir - maydanoz karışımından yeteri kadar koyup, kapatalım ve yuvarlayalım.


·         Ben Seramitok fırın tepsisi kullandığımdan tepsiyi yağlamadan aralıklarla dizdim.( Diğer tepsileri yağlayınız.)


·         Üzerine bolca yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.


·         Tepside 10 dakika daha mayalandıralım ve çok ılık 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.


·         AFİYET OLSUN







pogaca 2





pogaca 3





Bu konu ile alakali daha fazla bilgi gorebileceginiz degerli bir web sayfasi : pogaca

No comments:

Post a Comment