Sunday, August 19, 2012

Osmanlı tatlısı tarifi

Etiketler: adet,adetToz,ayn,Bardak,bast,biçimde,birbirlerine,birkaç,çay,derin,dizdi,ebatlar,eker,emen,erbetin,Fazla,getirin,hamur-,hamurlar,Haz,irme,iyice,kal,kar,kesti,kolay yemek tarifleri,koyun,koyup,limon,Malzemeler,meyecek,milföy,nbsp,ndan,Ocaktan,ola­cak,önceden,Osmanlı tatlısı tarifi,Otomatik,RESIMLI YEMEK TARIFLERI,rlamak,rlan,rüya,rüya tabiri,Rüya Tabirleri,rüya yorumları,rüyatabirleri,santimetre,sar,şeker,Serdi,serdi­,servise,tabir,tabiri,taraf,tarif,tarifi,taslak,tatlı,Ters,Tezgâha,toz,ucundaki,Üzeri,üzerinden,vererek,yana,Yarak,yemek,yemek tarifi,Yemek Tarifleri,yemektarifleri,yla

Malzemeler




Milföy hamuru6 adetToz şeker (2, 5 çay kaşığı)






Şerbeti için:






Toz şeker (1,5 bardak),Su (3/4 bardak, soğuk),Limon suyu (1 çay kaşığı)






 






 






 






 






 






 



Hazırlanışı:




Tezgâha yan yana dizdiğiniz 6 adet milföy hamu­runun 5′inin üzerine yarım çay kaşığı toz şeker serpin. Ve en üste şeker serpmediğiniz hamur ola­cak şekilde hamurları üst üste koyun. Bir merdane yardımıyla hamurları açarak yaklaşık olarak 15′e 25 santimetre ebatlarında büyütün.






Hamurun bir kısa tarafından avucunuzla yuvarla­yarak yarısına kadar sarın. Aynı şekilde diğer yarı­sını da yuvarlayarak sarın. Birkaç kez üzerinden merdane ile geçerek hamurun yüzeyini düzgünleşti-rin. Ters çevirerek her iki ucundaki fazlalıkları kesin. Bıçağı fazla bastırmadan hamuru yaklaşık yarım santimetre kalınlığında keserek






Kestiğiniz parçaları önceden pişirme kâğıdı serdi­ğiniz ince fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek biçimde dizin. Tepsiyi önceden 175 derecede ısıttığı­nız fırına vererek yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.






Tatlınız pişerken şerbetini hazırlamak için ocağa aldığınız derin bir tavaya 3/4 bardak soğuk su ve 1, 5 bardak toz şeker koyup, 1 çay kaşığı limon suyu sıkın. Ve şerbeti kaynamaya bırakın. Kaynayan şer­beti ocaktan alıp, soğumasını bekleyin. 5Üzeri iyice kızaran tatlıyı fırından çıkarın. Sıcak tatlıları soğuttuğunuz şerbetin içine koyun. Tat­lıları iyice karıştırarak şerbeti emmelerini sağlayın. Şerbeti iyice emen ve soğuyan Osmanlı pare tatlısını servise hazır hale getirin.



Günün Fırsatı

Osmanlı tatlısı tarifi ile Benzer Yazılar:

15 Ağustos 2012 Saat : 5:55

No comments:

Post a Comment