Monday, April 29, 2013

küçük serumlu tığ işi havlu kenarı

Selam sevgili site takipçilerimiz. Simdiki yazimiz küçük serumlu tığ işi havlu kenarı.


Sırma İple Örülmüş Halkalı Havlu Kenarı ...



Halkalarla yapılmış hem kolay hemde çok gösterişli bir kenar danteli örneği...;Halkalarla değişik modelleri buradan bulabilirsiniz.


kucuk serumlu tig isi havlu kenari 1


 Havlu altın rengi çiçek işlemeli, pullu ve çok pılrıltılı... Havluda yalnız beyaz ve sırma renkleri olduğu için pikosunu  sırma renk ikili bir piko deseni yaptım. Bizim kız sarayda yetişmiş sanki, masallarda olur ya, yedi deveye yüklenir sultanın çeyizi. Bizimkine yedi deve yetmeyecek :) 


kucuk serumlu tig isi havlu kenari 2


Atmış adet küçük halkayı (yaklaşık 1cm çapta) istediğiniz renk iple, iki kere tığ üstü alıp 4'lü terabzan yapıp 4 zincir çekip halkaya sabitleyin, tekrar 4 zincir 4'lü trabzan, şeklinde örerek 60 motif yapın. Kontürleri için altın, gümüş veya başka bir renkleönce 15 tanesini yarım sık iğne örüp birleştirin. 15. ye gelince geriye dönüp2. sıranın ilkini yarım, 3. sıradaki teki tam, dönüşte yarım bıraktığımızı bir sonraki trabzan dörtlüsüne kadar, ikinci sıra için bir motif tam, alt sıraya kadar tamamlayın. Diğer üçgene kadar sık iğne üçgende tekrar aynısı  olacak şekilde örün. İsterseniz içine boncuklarda dikebilirsiniz. Öyle de çok şık oluyor...



Onerimiz enterasan siteler : halkalı ve tıg havlu örnekleri

No comments:

Post a Comment