Monday, April 1, 2013

revani tarifi 3 fincan irmik

Selam sevgili site ziyaretcilerimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün revani tarifi 3 fincan irmik yazisini sunmaya karar verdik.

MALZEMELER:

3 Yumurta,

3 Fincan şeker,

1 Su bardağı yoğurt,

1 Fincan yağ,

5 Fincan irmik,

3 Fincan un,

1 Paket kabartma tozu,

1 Paket hindistan cevizi.

ŞERBETİ:

4 Bardak şeker,

4 Bardak su,

Kaynatıp soğumaya bırakın.

YAPILIŞI:

1- Yumurtayla şekeri çırpın.

2-Yoğurdu, yağı ilave edin çırpmaya devam edin.

3- Unu, irmiği, kabartma tozunu ekleyip çırpma işlemini bitirin.

4- Yuvarlak borcama karışımı boşaltın.

5- 180 Derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

6- Kekiniz ılıkken  ılık şerbetinizi dökün.

7- Servis yaparken hindistan ceviziyle süsleyin.



Tavsiye ettigimiz enterasan konular ve siteler : revan tatlısı

No comments:

Post a Comment