MALZEMELER:
3 Yumurta,
3 Fincan şeker,
1 Su bardağı yoğurt,
1 Fincan yağ,
5 Fincan irmik,
3 Fincan un,
1 Paket kabartma tozu,
1 Paket hindistan cevizi.
ŞERBETİ:
4 Bardak şeker,
4 Bardak su,
Kaynatıp soğumaya bırakın.
YAPILIŞI:
1- Yumurtayla şekeri çırpın.
2-Yoğurdu, yağı ilave edin çırpmaya devam edin.
3- Unu, irmiği, kabartma tozunu ekleyip çırpma işlemini bitirin.
4- Yuvarlak borcama karışımı boşaltın.
5- 180 Derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
6- Kekiniz ılıkken ılık şerbetinizi dökün.
7- Servis yaparken hindistan ceviziyle süsleyin.
Tavsiye ettigimiz enterasan konular ve siteler : revan tatlısı
No comments:
Post a Comment