Friday, November 1, 2013

kaserol tarifi

Merhaba degerli site takipçilerimiz. Simdiki yazimiz kaserol tarifi.

&&&    


.



kaserol tarifi 1
Kestaneli Piliç nasıl pişirilir ?



Kestaneli Piliç Mutfak: Türk Murfağı.



Kestaneli Piliç Yapım Zorluğu: Zor.



Kestaneli Piliç Gerekli Malzemeler;



1 piliç



1 baş soğan



1 limonun suyu



1 demet maydanoz



1 tutam kekik



1 çorba kaşığı margarin



10-15 adet kestane



Yeteri kadar tuz





Kestaneli Piliç Tarifi;



Pilici tütsüleyip yıkadıktan sonra iyice kurulayın.



Bir tepsi içinde limon suyu ve tuzla içini dışını iyice ovun. İçine bir demet maydanoz koyun, kekik serpiştirin.



Pilici, çelik ya da kalın dipli bir bakır tencere içinde ateşe koyun. Çok kısılmış, mum alevi gibi ateşte,



margarini ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Piliç suyunu bolca salıp tekrar çekecektir.



Böylece hem yumuşak, hem fırında kızarmış gibi olacaktır.



Diğer tarafta haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kestaneleri pilice katın, 10 dakika beraberce pişirip, sıcak sıcak servis edin.







Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.



No: 51


Onerimiz diger makale : kaserol tarifi

No comments:

Post a Comment