Peynirli Bayatlamis Ekmek Böregi
Gönderen leylaileyemeksaati
Yine Bayatlamis ekmeklerimizi degerlendirme zamani geldi sanirim ) Bu sefer peynirli yaptim ve yine enfes bir börek oldu arkadaslar.
Ekmek İsrafını Azaltmak İçin Evlerde Neler Yapılmalıdır ?
* İhtiyaçtan fazla ekmek alınmamalı,
* Ekmek poşette saklanmalı,
* Uzun süreli saklama amaçlanıyorsa ekmeğin derin dondurucuda ve poşet içerisinde saklanmalı,
* Ekmek dilimlenerek tüketilmeli,
* Kuruyan ekmekler israf edilmemeli, içinde az miktarda su kaynayan tencerenin üzerine yerleştirilen süzgeç üstüne konularak tüketilmeli,
* Bayatlayan ekmekler galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde çeşitli yemek, pasta ve tatlı yapımında kullanılmalıdır.Suanda gördügünüz gibi börekler yapabilirsiniz.
Peynirli Bayatlamis Ekmek Böregi
Malzemeler :
500 gr Bayatlamis ekmek
2 su bardagi süt
3 yumurta
yarim cay bardagi siviyag
200 gr peynir
üzerine kasar peynir rendesi
Yapilisi :
Bir kabin icine süt,siviyag,yumurta peyniri koyup karistiralim.sonra icine ekmekleri elimizle parcalayip koyalim ve iyice karistiralim.Bu karisimi borcama dökelim ve firina verelim.Üzeri kizarinca firindan cikartip kasar peyniri döküp tekrar firina verip bes dakika daha firinda bekletelim.Böregimiz pistikten sonra cikartip sicak bir sekilde dilimleyip servis yapalim.
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment