Saturday, November 23, 2013

Peynirli Bayatlamis Ekmek Böregi



Peynirli Bayatlamis Ekmek Böregi



Gönderen leylaileyemeksaati




peynirli bayatlamis ekmek boregi 1



peynirli bayatlamis ekmek boregi 2



peynirli bayatlamis ekmek boregi 3



peynirli bayatlamis ekmek boregi 4



Yine Bayatlamis ekmeklerimizi degerlendirme zamani geldi sanirim peynirli bayatlamis ekmek boregi 5 ) Bu sefer peynirli yaptim ve yine enfes bir börek oldu arkadaslar.










Ekmek İsrafını Azaltmak İçin Evlerde Neler Yapılmalıdır ?


* İhtiyaçtan fazla ekmek alınmamalı, 


* Ekmek poşette saklanmalı, 


* Uzun süreli saklama amaçlanıyorsa ekmeğin derin dondurucuda ve poşet içerisinde saklanmalı, 


* Ekmek dilimlenerek tüketilmeli, 


* Kuruyan ekmekler israf edilmemeli, içinde az miktarda su kaynayan tencerenin üzerine yerleştirilen süzgeç üstüne konularak tüketilmeli, 


* Bayatlayan ekmekler galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde çeşitli yemek, pasta ve tatlı yapımında kullanılmalıdır.Suanda gördügünüz gibi börekler yapabilirsiniz.














Peynirli Bayatlamis Ekmek Böregi










Malzemeler :










500 gr Bayatlamis ekmek


2 su bardagi süt


3 yumurta


yarim cay bardagi siviyag


200 gr peynir


üzerine kasar peynir rendesi










Yapilisi :










Bir kabin icine süt,siviyag,yumurta peyniri koyup karistiralim.sonra icine ekmekleri elimizle parcalayip koyalim ve iyice karistiralim.Bu karisimi borcama dökelim ve firina verelim.Üzeri kizarinca firindan cikartip kasar peyniri döküp tekrar firina verip bes dakika daha firinda bekletelim.Böregimiz pistikten sonra cikartip sicak bir sekilde dilimleyip servis yapalim.










Afiyet Olsun


No comments:

Post a Comment