Friday, November 1, 2013

közlenmiş kırmızı biber mezesi

Merhabalar sevgili site ziyaretcilerimiz. Bugunku makalemiz közlenmiş kırmızı biber mezesi.


kozlenmis kirmizi biber mezesi 1






Közlenmiş kırmızı biber rakı masasında oldukça karizmatik duran ve lezzetli bir mezedir.








Malzemeler


5~6 Adet Kırmızı Kalın Etlı Kapya Biber


10 Diş Sarımsak


1 Su Bardağı Sızma Zeytinyağı 


Tuz







  • Biberleri közleyin. Közlemenin en lezzetli sonucu verecek yolu elbette mangalda közlemektir, ancak bu imkanı her zaman bulamayabileceğimiz için mutfakta iki çözüm daha var, ocakta ateşin üzerinde (En hararetli ocağı son seviyede açın ve bir maşayla tuttuğunuz biberleri tek tek közleyebilirsiniz) yada fırında közleyebilirsiniz (Fırın tepsisine biberleri dizin ve fırına verin, ara sıra kontrol edin ve üzeri közlenen biberleri çevirin)


  • Közlenen biberlerin kabuklarını soyun. Buradaki işe yarayabilecek püf noktası közlenen biberleri sıcakken kağıt bir kesekağıdı içerisine koyup ağzını kapatın ve birkaç dakika bekleyin, sonra biberlerin kabuklarını elle soyun, çok kolay soyulduğunu göreceksiniz.


  • Derinliği olan düz bir kap içerisine zeytinyağını dökün ve zevkinize göre tuz ekleyip biraz karştırın.


  • Sarımsakları soyup bıçakla ikiye bölün yada bıçağın düz kısmıyla üzerne hafifçe vurarak hasar almasını sağlayın. Burada kesmek yada vurmak sarımsağın aromasının zeytinyağına geçmesini sağlamak için önemli.


  • Zeytinyağının içerisine biberleri ve sarımsakları ekleyin.


  • Buzdolabında en az birkaç saat beklemesi tadının güzelleşmesi için önemli, hatta birkaç gün kalırsa çok daha güzelleşecektir.



Közlenmiş kırmızı biber güzel bir rakı mezesidir, elbette masadaki kişi sayısı önemli olsa da genelde meze tabağına bir tane biber çıkarılır ve üzerine kendi yağından biraz eklenir, görsellik açısından da bir-iki diş sarımsak konmalıdır.






Közlenmiş kırmızı biber renginden dolayı da sofrada diğer mezeler arasında hoş bir çekicilik yaratır.




Kesinlikle hosunuza gidecek enterasan konular ve siteler : kırmızı biberli mezeler

No comments:

Post a Comment