Monday, December 2, 2013

kıbrıs el sanatları yemekleri ve tatlıları

Merhabalar sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Bugunku yayinimiz kıbrıs el sanatları yemekleri ve tatlıları.



kibris el sanatlari yemekleri ve tatlilari 1






Bayram hazırlıkları önce temizlikle başlar evlerde


ama arta kalan zamanlarda -ne tatlısı 


yapacağım sorusu yavaş yavaş 


kafalarda sorulmaya 


başlar.


Bu sorulara bir nebze katkıda bulunmak için


kalbura bastı


tatlısını öneririm.






Küçük yerlerde halen bayram ziyaretleri  ve tatlı ikramları devam eder.


Misafire sunulacak bir lokmalık kalbura bastı ideal bir tatlı olabilir .


İşte tatlımız



kibris el sanatlari yemekleri ve tatlilari 2
MALZEMELER


1 çay bardağı sıvıyağ

125 gr tereyağ

1 yumurta

1 bardak yoğurt

1 bardak irmik

5 tatlı kaşığı şeker

1 limon kabuğu rendesi

yarım paket kabartma tozu

alabildiği kadar un

içine ceviz


ŞERBETİ


3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu


YAPILIŞI


Önce şerbetini kaynatıp bir kenara soğuması için bırakalım.

Tereyağ, oda sıcaklığında yumuşak ve tüm malzemeleri karıştıralım. 

Unu da ekleyip yumuşak bir hamur yapalım .

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp,rendenin küçük tırtıklı kısmına hafif bastırarak açalım.

İçine ceviz koyup kapatalım.

Şekilli kısmı üstte gelecek şekilde  yağlanmış tepsiye dizelim.

180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Şerbetimiz soğuk pişen kurabiyeler sıcakken üzerine dökelim.

Üzerine tepsi kapatıp şerbetin çekmesini bekleyelim.

Daha hızlı şerbetin çekmesi için 5 dakika sıcak fırında tutabiliriz.

Soğuyunca servise hazır tabi ki bayramda

Afiyet sağlık olsun






Bu makale hakkinda daha detayli yazi inceleyebileceginiz tavsiye ettigimiz bir site : mullihiya nasıl pişirilir

No comments:

Post a Comment