Bayram hazırlıkları önce temizlikle başlar evlerde
ama arta kalan zamanlarda -ne tatlısı
yapacağım sorusu yavaş yavaş
kafalarda sorulmaya
başlar.
Bu sorulara bir nebze katkıda bulunmak için
kalbura bastı
tatlısını öneririm.
Küçük yerlerde halen bayram ziyaretleri ve tatlı ikramları devam eder.
Misafire sunulacak bir lokmalık kalbura bastı ideal bir tatlı olabilir .
İşte tatlımız
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr tereyağ
1 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak irmik
5 tatlı kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendesi
yarım paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
içine ceviz
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Önce şerbetini kaynatıp bir kenara soğuması için bırakalım.
Tereyağ, oda sıcaklığında yumuşak ve tüm malzemeleri karıştıralım.
Unu da ekleyip yumuşak bir hamur yapalım .
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp,rendenin küçük tırtıklı kısmına hafif bastırarak açalım.
İçine ceviz koyup kapatalım.
Şekilli kısmı üstte gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizelim.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şerbetimiz soğuk pişen kurabiyeler sıcakken üzerine dökelim.
Üzerine tepsi kapatıp şerbetin çekmesini bekleyelim.
Daha hızlı şerbetin çekmesi için 5 dakika sıcak fırında tutabiliriz.
Soğuyunca servise hazır tabi ki bayramda
Afiyet sağlık olsun
Bu makale hakkinda daha detayli yazi inceleyebileceginiz tavsiye ettigimiz bir site : mullihiya nasıl pişirilir
No comments:
Post a Comment