Malzemeler:
100 gr salam
1 paket kesme makarna
1 limonun suyu
4 adet enginar
100 gr kaşar peyniri
50 gr margarin
3 çorba kaşığı un
2 bardak süt
Tuz
Karabiber
Yapılışı ve Hazırlanması:
Enginarlar temizlendiktan sonra limonla ovularak kararması engellenir. Küçük küçük doğranıp tuzlu suda haşlanır. Haşlama suyu uzaklaştırıldıktan sonra margarinle kavrulur. Diğer bir kapta margarinle un kavrulup süt eklenerek beşamel sos hazırlanır, üzerine tuz ve kararbiber eklenip karıştırılır. Makarna tuzlu suda haşlanıp, süzüldükten sonra margarin, enginar ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı ile karıştırılır. Yağlı bir fırın kabına makarnanın yarısı dökülüp yayılır. Üzerine beşamel sosun yarısı dökülüp yayılır. Salam ince ince doğranıp üzerine serpilir. Geriye kalan makarna da döküldükten sonra beşamel sosun ve kaşar peynirinin kalanları dökülüp iyice yayılır. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Onerdigimiz enterasan bir yazi : deryalı günler salam yapımı
No comments:
Post a Comment