Thursday, March 6, 2014

patikler tığ işi

Merhaba sevgili site ziyaretcilerimiz. Bugunku yazimiz patikler tığ işi.


MERHABALAR; Sevgili Blog Dostlarım;






Daha önce bir kaç defa yaptığım tığ işi patiklerle ilgili sorular gelmişti. En son paylaştığım SAÇ BANDI VE PATİKLER için de sorular gelince örerken adım adım fotoğrafladım... Umarım ilgilenenlerin ilgisini çeker, işine yarar.






patikler tig isi 1






Patiklerimiz ve saç bandımız oldukça küçük. 0-3 ay arası kullanıma uygun. ( Patikler (burun topuk arası) 9,5 cm, Saç bandı ise; 36 cm) 






Gelelim Yapım Aşamalarına;






patikler tig isi 2






17 Zincir çekilerek patiğe başlanır.


1. SIRA: 7 adet 3’lü trabzan, 2 adet 2’li trabzan, 6 adet yarım trabzan ( bir boş alıp sık iğne gibi bir kerede alınır ) yapılarak 15 adet trabzan elde edilir. 7 adet 3’lü trabzan patiğimizin burun kısmı, 6 adet yarım trabzan ise patiğimizin topuk kısmı olacaktır. Bu sıradan sonra patiğin taban kısmı toplan 5 sıra olunca kadar yarım trabzan çalışılacaktır. 







patikler tig isi 3






2. SIRA: Sıra başlarındaki 1 adet 3’lü trabzanın ve sıra sonundaki 1 adet yarım trabzanın içerisine 7’şer adet yarım trabzan yapılarak patiğin burun ve topuk yuvarlağı yapılır. Bundan sonraki sıralarda arttıtımlar bu 7’şer adet yarım trabzan üzerinden yapılacaktır. Bu iki arttırma aralığı dışında kalan patiğin her iki tarafında kalan 13 trabzan sabit örülecektir. 






patikler tig isi 4






Sabit kısımları beyaz iplerle gösterdim.






patikler tig isi 5






3. SIRA: Sabit kalan bölümler dışındaki burun için yapmış olduğumuz 7 adet yarım trabzanda her göze 2 defa batılarak 14, topuk için yapılan 7 adet yarım trabzanda ise bir göze 2, bir göze 1 defa batarak 11 trabzana ulaşıyoruz. 







patikler tig isi 6






4. SIRA: 3. Sıra sonunda 14’e ulaşmış burun trabzanlarını bir göze 2, bir göze 1 defa batarak 22’ye, topuk trabzanlarını da aynı biçimde 16’trabzana ulaştırıyoruz.  







patikler tig isi 7






5. SIRA: Bu sırada herhangi bir artırım yapmadan olduğu gibi örüyoruz. Tabanımızı tamamlıyoruz.







patikler tig isi 8






6. ve 7. SIRA:  Herhangi bir arttırım yapmaksızın 2 sıra boyunca 2’li trabzanlar ile patiğimizin gövdesini yükseltiyoruz. 







patikler tig isi 9






Bundan sonra patiğimizin topuk kısmını yapıyoruz.






patikler tig isi 10






PATİĞİN TOPUK KISMI: Patiğimizin orta çizgisini baz alarak her iki taraftan 11’er trabzan örerek 22 adet 2’li trabzan ile 2 sıra çalışıyoruz. 3. Sıra başında (sol patik için) sıra sonunda (sağ patik için) 25 zincir çekip 20 adet 2’li trabzan yapıyoruz. Düğme için ilik yeri de bırakıyoruz.







patikler tig isi 11






PATİĞİN BURUN KISMI: Yine patiğimizin orta çizgisini baz alarak her iki taraftan topuğa eşit uazklık bırakarak 2’li trabzanlarla çalışıyoruz. Her iki trabzanın 1 kerede örerek 2 sıra çalışıyoruz. 3. Sırada tüm trabzanları birlikte örerek burun kısmını kapatıyoruz. 







patikler tig isi 12






Patiğimizin ilk hali böylece hazır oluyor. 






patikler tig isi 13






Saç bandımızı da isten uzunlukta hazırlanmış zincir üzerine 2'şerli 3'lü trabzanların üzerindeki boşluklara her iki taraftan 6'şar dolgu yaparak tamamlıyoruz. Gelelim Patiğimizi papatyalarına...






patikler tig isi 14






Sihirli halka yapıp 2’li trabzanlar ile doldurduğumuz orta noktalardan 10 zincir çekip 7’şer dolgu yaparak papatyamızın taç yapraklarını oluşturuyoruz… Papatyaların orta bölümünü istediğimiz kadar büyütüp farklı boyutlarda papatyalar elde edebiliriz.  







patikler tig isi 15






Patiğin taban çevresini oya ile kalan bölgeleri ise sık iğne ile bir sıra geçerek patiğimizi hareketlendiriyoruz.. Yaptığımız papatyaları boncuklarla tamamlayarak patik ve saç bandımıza monte ediyoruz. 







patikler tig isi 16






Saç bandına eklediğimiz kurdele yardımıyla saç bandının genişliğini ayarlanabilir yapıyoruz ve patikleri ve saç bandını beğenilerinize sunuyoruz. 






Yepyeni paylaşımlarda buluşmak dileğiyle....






SEVGİLER...



Bu yazi hakkinda daha fazla bilgi bulabileceginiz degerli bir web kaynagi : patikler tığ işi

No comments:

Post a Comment