Saturday, July 7, 2012

ENİŞTE LOKUMU NASIL YAPILIR,ENİŞTE LOKUMU TARİFİ





Eskiden kaynanaların damatlar için yaptığı ve kızlarını her ziyaretlerinde bir bohça yapıp damat evi gönderilirdi gelin lokumları birer birer erkek tarafına dağıtırdı.gelelim enişde lokumunun yapılışına.


YAPILIŞI
Şeker ve yumurta ve yoğurdu bir kap içine konur şeker eriyince kadar iyice çırpılır.diğer bir kap alınarak yarım limon ve karbonat karıştırılarak diğer ilk yaptıgımız karışıma katılır ve alabildiğince un konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır hamur 10 dk dinlendirilir dinlenen hamur 10 dk sonra alınarak iki yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak avuç arasında yuvarlayıp uzatılarak lokum şekli verilir .yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilerek üzerine bıçak yardımıyla (//) şeklinde kesikler yapılır . 150 derecede ısınmış fırında pişirilir.
Not:enişte lokumunu imkanınız varsa kuzinede pişirilmesi tavsiye edilir






Etiketler: enişte lokumu, enişte lokumu malzemeleri, enişte lokumu nasıl pişirilir, enişte lokumu nasıl yapılır, enişte lokumu pişirilişi, enişte lokumu pişirilmesi, enişte lokumu resimleri, enişte lokumu süresi, enişte lokumu tarifi, enişte lokumu tarifleri, enişte lokumu yapılışı



Google AraENİŞTE LOKUMU NASIL YAPILIR,ENİŞTE LOKUMU TARİFİ

No comments:

Post a Comment