Monday, July 2, 2012

Etli Lahana Dolması yemeği tarifi












 35 dk.    6 kişilik  






Malzemeler


1 Kglık bir lahana

1/2 Kg orta yağlı kıyma

2 Adet soğan

2-3 Çorba kaşığı pirinç

1 Çorba kaşığı salça

2 Tatlı kaşığı nane

1 Çay kaşığı karabiber

Tuz

devamı aşağıda ...









Hazırlanışı

  • Lahanın yapraklarını yırtmadan ayırın.

  • Yıkayıp,her seferinde 1-2 tane olmak üzere kaynar tuzlu suya atın,tencerenin kapağını kapatın ve 1-2 dakika haşlayın.

  • Delikli kepçeyle çıkarıp,bir kenara alın ve bütün lahanaları bu şekilde bitirin.

  • Yaprakları damarlı kısımlarından sarılabilecek büyüklükte ayırın.

  • Harcı için rendelenmiş soğana salça,pirinç,kıyma,tuz ve karabiber koyup güzelce karıştırın.

  • Nane serpiştirin ve içine lahananın haşlama suyundan yarım fincan kadar dökün.

  • Yayvan bir tencerenin dibine lahananın sert kısımlarını yerleştirin.

  • Lahana yapraklarını avcunuzun içine açın,hazırladığınız harçtan bir miktar koyun ve sarın.

  • Tencereye sıralayın,üzerine yeterince su koyun ve kapağını kapatın.

  • Lahanalar ve pirinçler yumuşayana dek pişirin.

  • Sıcak sıcak servis yapın.

  • NOT: Nane yerine maydanoz da kullanabilirsiniz.

  • Eğer lahana yapraklarını avucunuzun içinde saramıyorsanız,düz bir zemin üzerinde de sarabilirsiniz.





Etli Lahana Dolması yemeği tarifi

No comments:

Post a Comment