Çıtır çıtır lezzetli güzle pasta tarifini aşağıda bulabilirsiniz.
Malzemeler
oniki adet kayısı
iki çorba kaşığı tozşeker
Hamur için
iki çorba kaşığı bal
250 gram margarin
bir paket kabartma tozu
üç adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
beş su bardağı un
Krema için
İki buçuk su bardağı süt,
üç çorba kaşığı tozşeker,
bir çorba kaşığı un,
bir çorba kaşığı buğday nişastası,
125 gram kaymak
Hazırlanışı
MEDAVA TARİFİ
Kayısıların çekirdeklerini karıştırın. Robotta püre haline getirin. Püreyi tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyin. altı, yedi dakika pişirip, soğumaya bırakın. Hamur için yumurtaları ve tozşekeri karıştırın. Diğer tarafta balı büyük bir tavada karıştırarak ısıtın. Bal köpürmeye başladığında margarini ilave edin. Margarin eriyince kabartma tozunu ekleyin. Karışım köpüreceği için karıştırmaya devam edin. Koyu kahverengi olana dek karıştırıp, ocaktan indirin. Yumurta ve tozşekerli karışıma ekleyip iyice çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan iri ceviz büyüklügünde bir parça koparıp kenara ayırın. Kalan hamuru üçe bölün. Hamurları yirmi dakika buzdolabında dinlendirin. 40×40 cm ebadında üç kare kalıbı yağlayın. Aynı boydaki üç hamuru kalıp boyutlarında açıp içlerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırında sekiz, on dakika pişirin. Kenara ayırdığınız ceviz büyüklügündeki hamuru leblebi iriliğinde parçalara ayırıp bir tepsinin içine yaydığınız folyonun üzerine dizin. Fırında beş dakika pişirin. Krema için süt, tozşeker, un ve buğday nişastasını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kremayi ocaktan indirdikten sonra kaymagi kremaya ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz ilk hamuru servis tabağına yerleştirip üzerine kremanın yarısını sürün. İkinci hamuru kremanın üzerine yerleştirip kayısı püresini sürün. Üçüncü hamuru yerleştirip en üste kalan kremayı sürün. Küçük hamur parçaları ile kremanın üzerini süsleyin. Kare şeklinde dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Başka bir kayısılı pasta tarifini videodan izleyin
Bu pastalar harika:
Önceki
Sonraki
No comments:
Post a Comment