Saturday, August 24, 2013

Burma tatlısı




burma tatlisi 1




 GEREKLİ OLANLAR:

 HAMUR MALZEMELERİ

3 Yumurta

1paket  margarin ,yada aynı miktarda tereyağ(erit  içine koy)

1 Su bardağı süt

1 çay kaşığı kabartma tozu:(üzerine yarım limon sık)

1 Çorba kaşığı sirke

Aldığı kadar un(hamur kulak memesi yumuşaklığında  olacak)

üzerine

1 Paket margarin veya aynı miktarda tere yağı

içine

3 Su bardağı ceviz içi

açmak için nişasta

şerbeti

5 Su bardağı şeker

5 Su bardağı su

yarım limonun suyu

şeker ve suyu tencereye koy. kaynamaya başlayınca

yarım limonu sık  15 dk kaynat soğumaya bırak.(kayarken 1 tane aspirin koyarsanız şekerlenmez)


HAZIRLANIŞI:


Hamur malzemelerimizi sırayla koyup özleşene kadar iyice yoğuralım


limon büyüklüğünde bezelere ayıralım


herbir bezeyi nişasta serperek çok ince açabildiğimiz kadar açıp ,çeviz serpip oklavaya saralım ve iki ucundan yavaşça ortaya toplayıp sıkıştıralım


2 parmak eninde kesip tepsiye dizelim


üzerine erittiğimiz yağı gezdirip 150 derece fırında ağır ağır pişirelim


hazırladığımız soğuk şerbeti sıcak tatlımızın üzerine gezdirelim 








burma tatlisi 2burma tatlisi 3burma tatlisi 4burma tatlisi 5burma tatlisi 6




No comments:

Post a Comment