2 su bardağı pirinç
2 tane yumurta
tuz
alabildiği kadar un
içi için
400 gr kıyma
3 tane soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 demet maydanoz
tuz, karabiber
kızartmak için: sıvıyağ
Yapılışı
Pirince 4 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca içerisine yumurta, tuz ve un ekleyip yoğurun, 1 saat dinlendirin. İçini hazırlamak için, soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu katın. Pirinçli hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın. Elinizi hafif suya batırıp için oyun iç malzemeden koyup kapatıp toplar yapın. Kızgın sıvıyağda kızartın.
No comments:
Post a Comment