Yaylamızdan getirdiğimiz kuzu pirzolalarını fırında bol patates ile yapınca yanında pilava gerek kalmadı. Etlerin üzerinde ince doğranmış patatesler kıtır, çıtır lezzetli oldu.
MALZEMELER
750 gr. kuzu pirzola
4 adet patates
1 adet taze kırmızı biber
2 adet acı yeşil biber
8 diş sarımsak
1-2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2-3 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet küçük domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr. tereyağ
Tuz
YAPILIŞI
Pirzolaları, parmak doğranmış biberleri, ince yassı doğranmış pataesleri, doğranmış domatesleri, kekik, karabiber, kırmızı pul biber, domates salçası, iri doğranmış sarımsakları zeytinyağ ve tuz ile ovarak karıştırın. Fırın tepsisine pirzolalar orta kısma, kırmızı- yeşil biberler aralara, patatesler kenarlara ve pirzolaların üzerine olacak şekilde yerleştirin.
Tereyağını küçük parçalar halinde patateslerin üzerine yerleştirin. İçine1 çay bardağı su dökün. Üzerini aliminyum folyo ile kapatın.
200 C'de ısıtılmış fırında kapalı halde 20 dk. pişirin. Üzerini açıp 180 C de üzeri iyice kızarıp suyunu çekip yağında kalıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
No comments:
Post a Comment