Buğday Ruşeymi, buğday tohumunun üremesini ve çimlenmesini sağlayan kısmıdır. Dünyada Wheat Germ, ülkemizde de Ruşeym olarak bilinir. Beyaz un üretimi esnasında raf ömrünü azalttığı için ayrıştırılır. Buğdayın hayat kaynağı olan ruşeym tüketildiğinde insan sağlığı için gerekli birçok vitamin ve minerallerin doğal yollarla alınmasını sağlar.
Orijinal ambalajında son kullanma tarihine kadar, ambalaj açıldıktan sonra serin ve kuru yerde ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir. Vakum poşeti açıldıktan sonra 15 gün içerisinde tüketilmelidir. Ruşeym poşeti vakumlu olduğu için ağız kısmından delinerek veya kesilerek açılır. Hiçbir işlem yapılmadan kapaklı cam kavanoza boşaltılıp ağzı kapatılır ve serin bir yerde muhafaza edilir
Tüketim şekli nasıl olmalıdır?
İstenilen miktar kavanozun ya da vakumlu poşetin içerisinden alınır ve hiçbir işlem yapılmadan direkt kullanılabilir.
Ekmek, poğaça, bazlama, krep gibi unlu mamullerin içerisinde tüketilmek istenildiğinde; bunları hazırlarken yoğurma aşamasında 1 kg una yarım çay bardağı katılarak hamur hazırlanır. Yoğurma şeklinde ve diğer malzemelerde hiçbir değişiklik yapılmasına gerek yoktur.
Yoğurt, soğuk süt ve çorbalara katılarak, kahvaltılık gevreklere, soslara ve saltalara ilave edilerek de tüketilebilinir.
Tüketim miktarı ne kadar olmalıdır?
Her öğünde 1 yemek kaşığı tüketilmelidir. Çölyak ve bağırsak hastalığı olanlar tüketmemelidir.
Ruşeymli Krep…
No comments:
Post a Comment