HAMURU İÇİN:
500 Gr Un
2 adet yumurta
200 gr tereyağ veya margarin ( yarı yarıya ikisini kullanıyorum )
1 çay kaşığı tuz
4 kaşık soğuk su
İÇ MALZEME:
2 Adet kabak ( Rendelenmiş)
2 adet yumurta
200 gr krema
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
yarım demet dereotu
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
YAPILIŞI:
1) Un, tuz ve yağı elinizle ezin. Üzerine yumurtaları kırın ve karıştırmaya devam edin. Suyu küçük azar azar karıştırarak ekleyin. Eğer karışımınız sert ve yoğrulur bir kıvama gelirse su eklemeyi bırakın, değilse az daha ekleyebilirsiniz.
2) Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün 30 dakika buz dolabında dinlendirin.
3) Hamuru merdane ile kalıptan biraz daha büyük şekilde açın.
4) Kalıbınızı yağlayın ya da altına yağlı kağıt serin. Ya da tabanı çıkan bir tart kalıbı da kullanabilirsiniz. Hamurunuzu fırın kabınıza alın .Kenarlarını ve tabanını içinde hava kalmayacak şekilde iyice fırın kabınıza yerleştirin ve dışarı taşan parçaları elinizle yada merdane ile kesin. Bir çatal yardımı ile hamurun tabanı ve kenarlarına küçük delikler açın. Üzerine yağlı kağıt ve nohut koyun.
5) 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar taban iyice sertleşene kadar pişirin. Sonra üstündeki nohut ve yağlı kağıdı alıp tekrar 5 dakika daha pişirin.
6) Derin bir kabın içine 2 yumurtayı kırın, üzerine kremayı , ince kıyılmış dereotunu ilave edip çırpın. Daha sonra içine rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları kaşar peynirini ekleyin. Tekrar karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırarak çırpmaya devam edin.
7) Karışımı hamurun üzerine yayın. eski kaşar peynirini de üzerine yayın. 170 derecede üst malzeme pişip peynirler kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment