Thursday, August 8, 2013

patetesli buzluk böreği


tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi göndermek istiyorum.bugün sizlerle yapımı kolay ama lezzeti çok bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde hem kolay hem lezzetli bir börek denemek isterseniz buyrun bakalım.


patetesli buzluk boregi 1


malzemeler:

4-5 tane patetes

5 tane hazır yufka

3 tane yumurta

1 .5 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı kaşar peyniri

az tuz

üzeri:1 tane yumurta sarısı

patetesler haşlanır ve sıcakken ezilerek püre yapılır.

derin bir kapta yumurta süt ve sıvıyağ çırpılır.içine az tuz,ezilmiş patetes ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek tüm malzeme karıştırılır.

1 tane yufka düz bir zemine serilir.üzerine hazırlanan harçtan sürülür.üzerine ,ikinci yufka serilir ve tekrar harç sürülür.bu şekilde 5 yufka araları harç sürülerek üstüste serilir.

yufkanın ucundan başlayarak rulo sarılır ve oratan ikiye kesilir.iki rulo streç naylona sarılarak dondurucuya atılır.

2-3 saat bekletilen börek rulo dilimlere kesilir.tepsiye dizilen börekler üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.

afiyet olsun.

NOT:hazırlanan börek streç naylona sarılı olarak  olarak istenildiği kadar donduruca bekletilebilir.istenilen  zamanda 1-2 saat önce çıkarılması yeterli.


patetesli buzluk boregi 2







No comments:

Post a Comment