Thursday, September 5, 2013

DÜRÜM FISTIKLI

Merhabalar sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Simdiki makalemiz DÜRÜM FISTIKLI.




Fıstıklı Dürüm


























ANTEP FISTIKLI DÜRÜM


durum fistikli 1
MALZEMELER

800 gr Baklavalik Un

500 gr Eritilmis Margarin

3 Adet Yumurta

10 gr Tuz

800 gr Ögütülmüs Fistik Içi

1 Çay Kasigi Limon Suyu

250 gr Nisasta

Serbeti Için:

5 Su Bardagi Su

YAPILIŞI

1.5 kg tozsekeri 5 su bardagi suyla karistirin.Surup kivamina gelene dek

kaynatin.

Hamuru için unu,3 adet yumurtayi ,tuzu,1 çay kasigi eritilmis margarini,1

çay kasigi limon suyunu ve 1 su bardagi suyu karistirin.Iyice yogurun.6

esit parçaya ayirin.Üzerine nemli bir bez örterek,10 dakika dinlendirin.

Hamur parçalarinin herbirini,düz bir zeminde olabildigince ince

açin.Yufkalari açarken üzerlerine nisasta serpin. Açtiginiz yufkalari 20-30

cm'lik dikdörtgenler halinde kesin.Tepsiyi hafifçe yaglayin.Üst üste

dizdiginiz yufkalarin arasina bol miktarda fistik içi atin.

Fistiklanmis yufkalari kursun kalem kalinligindaki oklavaya sarin.Oklavanin

iki tarafindan sikistirarak büzün.Tepsi içine,siyirarak yerlestirin.Daha sonra

tepsi içindeki dürümleri 3 cm'lik dilimlere ayirin.Eritilmis kalan margarini

dürümlerin üzerine dökün.Kalan fazla yagi tepsiyi egerak,dökün.

Tepsinin üzerine yagli kagit örtün.Önceden isitilmis 160 dereceli firinda 20

dakika pisirin.Tepsiyi firindan çikardiktan 2-3 dk sonra kaynar serbeti

dökün.  Serbeti çekene dek bekleyin.



Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş



Bu makale hakkinda daha cok yazi gorebileceginiz tavsiye ettigimiz bir sayfa : tavuk dürüm nasıl yapılır

No comments:

Post a Comment