Fıstıklı Dürüm
ANTEP FISTIKLI DÜRÜM
800 gr Baklavalik Un
500 gr Eritilmis Margarin
3 Adet Yumurta
10 gr Tuz
800 gr Ögütülmüs Fistik Içi
1 Çay Kasigi Limon Suyu
250 gr Nisasta
Serbeti Için:
5 Su Bardagi Su
YAPILIŞI
1.5 kg tozsekeri 5 su bardagi suyla karistirin.Surup kivamina gelene dek
kaynatin.
Hamuru için unu,3 adet yumurtayi ,tuzu,1 çay kasigi eritilmis margarini,1
çay kasigi limon suyunu ve 1 su bardagi suyu karistirin.Iyice yogurun.6
esit parçaya ayirin.Üzerine nemli bir bez örterek,10 dakika dinlendirin.
Hamur parçalarinin herbirini,düz bir zeminde olabildigince ince
açin.Yufkalari açarken üzerlerine nisasta serpin. Açtiginiz yufkalari 20-30
cm'lik dikdörtgenler halinde kesin.Tepsiyi hafifçe yaglayin.Üst üste
dizdiginiz yufkalarin arasina bol miktarda fistik içi atin.
Fistiklanmis yufkalari kursun kalem kalinligindaki oklavaya sarin.Oklavanin
iki tarafindan sikistirarak büzün.Tepsi içine,siyirarak yerlestirin.Daha sonra
tepsi içindeki dürümleri 3 cm'lik dilimlere ayirin.Eritilmis kalan margarini
dürümlerin üzerine dökün.Kalan fazla yagi tepsiyi egerak,dökün.
Tepsinin üzerine yagli kagit örtün.Önceden isitilmis 160 dereceli firinda 20
dakika pisirin.Tepsiyi firindan çikardiktan 2-3 dk sonra kaynar serbeti
dökün. Serbeti çekene dek bekleyin.
Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş
Bu makale hakkinda daha cok yazi gorebileceginiz tavsiye ettigimiz bir sayfa : tavuk dürüm nasıl yapılır
No comments:
Post a Comment