tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle nefis bir tarif paylaşmak istiyorum.milföy çıtırlığında ağızda dağılan bu mayalı poğaça yı mutlaka denemenizi öneriyorum.
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı sirke
1/2 paket yaş maya
250 gr margarin(oda ısısında yumuşamış)
Az tuz
Aldığı kadar un
içi:peynir
Süt,sıvıyağ ve maya karıştırılır.İçine az tuz ve sirke eklenir .Malzemelere azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hazırlanan hamur 12 bezeye bölünür.her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır.
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin 12 parçaya bölünür.Her açılan bezenin üzerine 1 parça margarin sürülür.Margarin sürülmüş bezeler bohça gibi katlanarak geniş bir tepsiye dizilir.Hazırlanan hamurlar buzdolabında 1 saat bekletilir.Tekrar çıkarılan bezeler tekrar açılır ve tekrar bohça şeklinde katlanarak buzdolabına kaldırılır.3-4 saat sonra çıkarılan bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır ve 4 e kesilir.Her parçaya peynir konulur ve rulo sarılarak ay şekli verilir.
200 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment