Malzemeler
1su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çimdik tuz
Yapılışı
* Ben önce pirinçlerin üzerini iki santim geçecek kadar su ekler ve pişiririm. Pirinç sütte zor pişiyor.
* Pirinç piştikten sonra sütü bir çimdik tuz ilave ederim. Tuz şekerin tadını daha çok belli eder ve sütlaça daha da lezzet verir.
* Bir su bardağı suyla nişastayı karıştırırım pürüzsüz bir hale gelince karıştıra karıştıra tencereye dökerim.
* Pişmeye yakın şekeri ilave ederim.
* Piştiğine kanaat getirdikten sonra borcam kaplara boşaltabilirsiniz.
* Fırın tepsisine 2 su bardağı su dökün sütlaçlı borcam kaplarını fırına verin.. sütlacın üstü kızarması 20-30 dakikayı buluyor..
* Kızaran sütlaçları fırından çıkarabilirsiniz..
* Lezzetine bayıldı bizimkiler umarım benden deneyenlerde lezzeti yakalarlar..
* Afiyet Şifa olsun..
*Muhabbetle kalın..
No comments:
Post a Comment