Merhaba arkadaşlar
benim yıllardır yaptığım en favori poğaçalarımdan birisini sizinle paylaşıyorum.
Tadına bakanların çok beğendiği mutlaka tarifini istediği bir poğaça
içinde maya olmasına rağmen ağızda dağılan ve kolay kolay bayatlamayan bir poğaça
ben nasıl oldu bu tarifi sizinle paylaşmadım bilmiyorum ama şimdi paylaşma zamanı geldi:)
Bu poğaçayı deneyenler tadını nasıl bulduklarını,beğenip beğenmediklerini yorum olarak yazarlarsa çok mutlu olurum sizlerin yorumları benim için çok önemli biliyorsunuz.
Eh bu kadar anlattım tarifinide vermemek olmaz,yapanlara kolay gelsin,tadanlara da afiyet olsun:)
Malzemeler:
250 gram yumuşak margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta(sarısını üzeri için ayırıyoruz)
1 paket(40 gr)yaş maya(kuru maya,instant mayayla denemeyin aynı lezzeti yakalayamazsınız)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
5 su bardağı un
Yapılışı:
Yoğurma kabına sırasıyla margarin,sıvıyağ,süt ve mayayı alıyoruz elimizle
bütün malzemeyi karıştırıyoruz içine yumurta akı,tuz,şeker ve unu azar azar ekliyoruz,çok yumuşak bir hamur yapıyoruz hamur toparlandığında un eklemeyi bırakın hafif ele yapışan bir hamur olacak ve hamur mayalanmadan hiç bekletmeden küçük toplar koparıp elimizle hafifçe açıyoruz içine dilediğiniz bir içi koyabilirsiniz ama peynir çok yakışıyor bu poğaçaya
poğaça şeklinde kapatıp bekletmeden yumurta sarısını sürüp ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz
veee ılıkken henüz soğumadan tadına bakıyoruz ağzımızda dağılan poğaçanın tadını çıkarıyoruz:)
Püf noktası yaşmaya kullanıyoruz, çok yumuşak bir hamur yapıyoruz ve mayalanmadan hemen şekil verip pişiriyoruz
e hadi deneyin ve nasıl bulduğunuz bana yazın sizinde en favori poğaçalarınızdan olacağına eminim,yorumlarınızı bekliyorum.
Afiyet olsun.
Tavsiye ettigimiz diger makale : hamur isleri mayali
No comments:
Post a Comment