Her yıl çilek mevsimi geldiğinde kendi kendime söz veririm "çilekli tarifler yapıp paylaşacağım " diye. Tarifler yapılır ama çok kez fotoğraflanmaya fırsat kalmaz çilek mevsimi gelinceye kadar yine beklenir. Ama bu defa hafta sonu yaptığım çilekli tarifleri fotoğraflamak nasip oldu, şimdi bunları paylaşma zamanı.
Hem çok pratik hem de tek kişilik sunumu ile çok hoş görünen hafif bir tatlı ...
Beni Facebook'ta takip etmek isterseniz buraya tıkladıktan sonra açılan sayfayı beğenmeniz yeterli...
Gereken Malzemeler:
Çilekli Puding için ;
250 gram süzme yoğurt
100 gram labne peynir
1 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çilek (blenderdan geçirilip püre haline getirilmiş)
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket vanilya
Çilekli Jöle için:
1 paket çilekli jöle ( Dr.Oetker Bitkisel çilekli jel kullandım)
2,5 su bardağı kaynar su)
Üzerine:
Çilek taneleri
Hazırlanışı :
Süzme yoğurdu ve labne peyniri bir kapta homojen hale gelinceye kadar karıştırın.
Şekeri ilave edip, eriyinceye kadar çırpın.
Unu ve çilek püresini ilave edip karıştırın.
Yumurtayı ekleyip çok fazla çırpmadan vanilyayı da ilave edip karışımı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın.
Önceden 175 derece ısıtılmış fırının alt rafında yaklaşık 30-35 dakika pişirin(kaseleri salladığınızda hamur koyulaşmış olmalı cheesecake te olduğu gibi ).
Kapağını açtığınız fırında soğuyuncaya kadar bekletin.
Soğumuş pudinglerin üzerine çilek dilimleri yerleştirin.
Çilek jölesini kaynar suyun içine boşaltıp iyice karıştırın. İlk sıcaklığı çıkınca jöleyi pudinglerin üzerine boşaltın.
Soğuyunca dolaba kaldırın.
Servis sırasında çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
No comments:
Post a Comment