Adını bilmeden koyu kırmızı çiçek yapraklarının rengini beğenerek aktardan çay yapmak için aldığım hibiskusun meğer nar çiçeği, afrika bamyası çiçeği, mekke gülü, gül hatmi, amber çiçeği gibi bilinen ne kadar çok adı varmış :) Hibiskus şerbetine; tarçın kabuklarının, kakulenin, karanfilin kokusu ve tadı da eklenince çayından daha çok tercih edilen güzel bir içecek oldu.Şeker ve su koyulaşana kadar kaynatıldıktan sonra kanelada da olduğu gibi bardaklara koyulaşmış şerbetten biraz koyup, üzerine de herkesin istediği oranda su ekleyerek şeker oranını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı hibiskus
- 2 yemek kaşığı kakule
- 6 adet tarçın çubuğu
- 6-7 adet karanfil
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Su ve şeker tencerede eriyene kadar kaynatılır.
- Diğer malzemeler de eklenip, kısık ateşte kıvam alıp koyulaşana kadar kaynatılır.
- Ocaktan alınıp soğutulur,süzülür.
- Koyu kıvamlı ve çok şekerli bu karışıma tercihe göre su eklenir.
No comments:
Post a Comment