MALZEMELER
750 gr. Kıyma (tercihen orta yağlı bir kez çekilmiş)
2 adet kuru Soğan
2 Dilim bayat Ekmek içi
1 adet yumurta
yarım demet maydanoz
3-4 diş dövülmüş sarımsak
yenibahar, karabiber, kimyon, tarçın ,pul biber
2 çay kşğ karbonat
Tuz
ARASI İÇİN
1 kavanoz Garnitür (Havuç, bezelye, patates)
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 çay kşğ karabiber-tuz
ÜZERİ İÇİN
Uzun şekilde doğranmış patates kızartması
YAPILIŞI
Şimdi Karıştırma kabımıza soğanları rendeliyelim daha sonra bütün köfte malzemeleriyle beraber iyice yoğuralım .Hazırladığımız harcın üzerini streç filimle kapatıp buzdolabında en az 4-5 saat kadar dinlendiriyoruz (Hatta bazen sabah yapıp akşama kadar bekletiyorum) Dinlenen köfte harcımızı dolaptan çıkarıp tekrar karıştırıp ikiye ayırıyoruz hafif yağlanmış fırın kabı veya borcama elimizle bastırarak düzgünce yayıyoruz.Daha önce yıkanmış süzülmüş olan bezelyeli garnitürler karabiber ve tuzla tatlandırılarak kıymalı harcın üzerine eşit şekilde yayınız, üzerine de rendelenmiş kaşar veya parmesan peynir yayın,ayırdığımız kıymalı harcın tekrar kaşarların üzerine eşit ve düzgünce yayın Fırına sürmeden önce .İster benim yaptığım gibi patatesleri çok hafif kızartıp üzerini süsleyin yada hafif kaşar rendesi, yada patates püresi(Patatesli düşes) yaparak üzerini önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo kapatarak önceden ısıtılmış 180 fırının orta rafında 25-30 dak. pişirin, çıkarıp folyo ve yağlı kağıdı alıp tekrar fırının üst rafında 10-15 dak bekletip çıkarın.Pilav veya patates püresi eşliğinde dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment