Sunday, April 6, 2014

Krem Şantili Poğaça ve Kurabiye





Krem şantilerinizi alın gelin iki nefis tarifim var. Poğaçalar Didem'den. Facebook'ta tarifi paylaştığında o kadar hoşuma gitti ki  gecenin bir yarısı üşenmeyip yaptım :)) İddia ediyorum yaptığınız ve yediğiniz en lezzetli poğaçalar olacak bunlar. Çok çok lezzetliler.. Evde ayçekirdeği olmadığı için benimkiler sade oldular bir daha yaptığımda kesinlikle koyacağım. 

Malzemeler:

1 poşet toz krem şanti 

250 gr. yumuşak tereyağ veya margarin 

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)

1 paket toz maya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı ılık süt

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Yaklaşık 5 su bardağı un

İçi: Beyaz peynir

Üzerine : Ayçekirdeği

Yapılışı: Mayayı ılık süt ve şekerle karıştırdım kabarana kadar bekledim. Bir yoğurma kabında diğer malzemeleri üzerine ekleyip yumuşacık bir hamur yoğurdum. Üzerini kapatıp 1 saat ılık bir ortamda mayalandırdım. Sonra tekrar yoğurdum ve 10 dakika beklettim. Fırınımı 180 dereceye ısıttım, Hamurdan yumurta kadar parçalar kopardım, elimle açıp peynir koyup kapattım.Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve pişirme kağıdı yaydığım tepsiye dizerek poğaçalar güzelce kızarıncaya kadar pişirdim. Pişen poğaçaların üzerine Didem tepsi kapatmış yumuşacık olsunlar diye, Ben ılık fırında beklettim bir süre.

KREM ŞANTİLİ KURABİYE

Dünyanın en az malzemeli ve en kısa sürede yapılan kurabiyesi :))





Malzemeler:

1 paket krem şanti (toz olarak)

1 su bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un

Üzerine: pudra şekeri

Yapılışı: Pudra şekeri hariç malzemeleri karıştırdım. Şekil verdim. (kömbe kalıbı kullandım) 170 derecede ısınmış fırında pembeleşinceye kadar pişirdim. Soğuyunca pudra şekeri eledim.




No comments:

Post a Comment