Wednesday, April 23, 2014

Ispanaklı Peynirli El Açması Gözleme



ispanakli peynirli el acmasi gozleme 1







Malzemeler:


-5 su bardağı un


-1 paket toz maya


-1 tatlı kaşığı tuz


-aldığı kadar ılık süt


İçi İçin:


-1/2 kg ıspanak


-1 adet iri kuru soğan


-1 adet kırmızı biber


-1 kase peynir (ben tulum kullandım)


-tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber


-zeytinyağı


Üzerine Sürmek İçin: tereyağı


Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.


Ispanakları ince ince doğrayıp büyük bir kaseye koyun.


Soğanı ve biberi küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurup baharatlarını ekleyip ocaktan alıp soğutmadan sıcak sıcak doğranmış ıspanaklara peynirle birlikte ekleyip karıştırın.






ispanakli peynirli el acmasi gozleme 2










Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.


Hazırladığınız ıspanaklı harçtan açtığınız hamurun yarısına koyup boş kısmını üzerine kapatıp kenarlarına bastırıp kesme ruleti ile kenarlarındaki fazla hamuru kesin.


Hazırladığını gözlemeyi ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü pişirip her iki tarafını tereyağı ile yağlayıp sıcak olarak servis yapın.






Afiyet Olsun :)


No comments:

Post a Comment