Thursday, October 17, 2013

adidas topu futbol

Merhaba degerli site okurlarimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün adidas topu futbol yazisini paylasmaya karar verdik.





skip to main | skip to sidebar



Ece's Daily News





www.ecesacar.com










2010 Güney Afrika Kupası Resmi Topu: adidas Jabulani



Etiketler: adidas, futbol topu, jabulani | zaman: 14:25








adidas topu futbol 1







adidas ve FIFA, Dünya Kupası Güney Afrika 2010 Resmi Maç Topu adidas “JABULANI”yi futbolseverlerin beğenisine sunuyor. Zulu dilinde kutlama anlamına gelen “JABULANI”, Güney Afrika’dan esinlenen bir tasarıma ve yepyeni bir teknolojiye sahip.Yeni maç topu 5 Aralık’tan itibaren tüm adidas mağazalarında satışa sunuldu. 







adidas topu futbol 2



”JABULANI” ismi, Güney Afrika’da konuşulan 11 resmi dilden biri olan ve Zulu kabilesinin kullandığı Bantu dilinden geliyor. Afrikalıların %25’inin konuştuğu bu dilde “JABULANI”, kutlama anlamına geliyor. Futbol tüm dünyanın paylaştığı ortak bir tutkuyken, yeni maç topunun ismi de Güney Afrika’da gelecek yaz futbol tutkusuyla yaşanacak eğlence ve heyecan dolu günleri temsil ediyor.



     



11 farklı rengin kullanıldığı adidas “JABULANI”, adidas’ın 11. Dünya Kupası topu olup, tasarımda kullanılan 11 farklı renk ise her takımdaki 11 oyuncuyu, Güney Afrika’da konuşulan 11 farklı dili ve Güney Afrika’yı Afrika kıtasının etnik çeşitliliği en yüksek ülkelerinden biri haline getiren 11 kabileyi temsil ediyor. 4 üçgenden oluşan eşsiz renkli tasarımda Güney Afrika’daki bu etnik çeşitlilik ve Afrikalılık ruhuna vurgu yapılıyor.







Gerçekten çok güzel bir futbol topu. Ben de çok beğendim. Sadece Kaka'nın fotoğrafına yer verebildim ama dünyaca ünlü birçok futbolcu tarafında denenip çok beğenilmiş. Yalnız topun fiyatı biraz pahalı. adidas yetkili satıcılarında 235 TL. 




















  • adidas topu futbol 3


  • adidas topu futbol 4


  • adidas topu futbol 5


  • adidas topu futbol 6


  • adidas topu futbol 7


adidas topu futbol 8







Ziyaret etmeniz gereken ilginc yazilar : adidas topları ve fiyatları

No comments:

Post a Comment