Canınız karides mi çekti??İşte size nefis ve çok pratik bir tarif..Mis gibi tereyağlı ,sarmısaklı lezizi mi leziz..Ortaya çıkan görüntüye ve lezzete bayılacaksınız..!!Haydi hemen doğru balıkçıya ,alın karidesinizi .Kolayca hazırlayın,sürün fırına ...Akşama evde ziyafet var!!!
MALZEMELER
1 kilo taze karides
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı beyaz şarap[isteğe bağlı]
3 diş sarmısak
tuz,karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber[acı veya tatlı]
2 yemek kaşığı sirke[karidesi haşlamak için]
2 adet fırın kağıdı
2 tane kürdan[fırın kağıdını tutturmak için]
YAPILIŞI
Karidesleri iyice yıkayın,2 yemek kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı tuz koyduğunuz suda 20 dakika haşlayın.Daha sonra süzüp,iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.
2 tane fırın kağıdını üst üste koyun,karidesleri içine koyun,3 diş ezilmiş sarmısağı tereyağıyla karıştırıp ,karidesin üzerine parça parça koyun,üzerine biraz tuz,karabiber ve kırmızı pulbiberi serpin.En son 3 yemek kaşığı şarabınızıda ekleyin.Daha sonra kağıdı dikkatlice kapatın ,kenarlarından kürdanla tutturun.
Hazrladığınız kağıdı fırın kabına koyun,içine 1 çay bardağı su koyup,önceden ısıtılmış 185 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
Pişen yemeğinizi fırından alın ve 2 -3 dakika harareti çıktıktan sonra kağıdını açın servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis edin.
Taze karides bulamazsanız,donmuş karideslede yapabilirsiniz.O zaman haşlamadan,sadece yıkayın ve kağıda yerleştirin.
AFİYET OLSUN..
No comments:
Post a Comment