Tuesday, October 15, 2013

oya örnekleri 2014

Merhabalar sevgili site takipçilerimiz. Simdiki yayinimiz oya örnekleri 2014.


Tülbent Oyası Örnekleri 2014



Birçok kadının dünden bugüne kullanageldiği en güzel aksesuarlardan bir tanesidir tülbent. Dini bir motifi oluşturmanın yanı sıra bir aksesuar olarak da kullanılabilen tülbent modellerini ortaya çıkaran en önemli ayrıntı da hiç kuşkusuz kenarlarındaki el işi tülbent oyalarında saklı. Bu yazıda sizlere en güzel tülbent oyası örneklerini sunacağız.



Tülbent oyası yapımı itibari ile emek isteyen bir sanat olarak karşımıza çıkmakta ve her genç kızın sandığında mutlaka oyalı tülbent modelleri  bulunmaktadır. Bir hobi olarak yapılmakta olantülbent oyası aynı zamanda muhteşem bir aksesuarın ta kendisidir.



Şimdi birbirinden ilginç ve değişik tasarımlarda eşarp oyası örneklerini görmeden önce bir kaç tiyo vermekte fayda var. Öncelikle kenarına el işi oya yapacağımız tülbent modellerine göz atmamız gerekmektedir. tülbentimizin rengi ve deseni yapacağımız tülbent oyası örneklerini şekillendirecektir. Onun içindir ki ilk önce tülbent modelinin şekli ve desenini belirleyip ona uygun birtülbent oyası örneği seçmemiz gerekmektedir.



















































































































Birçok bayanın namaz kılarken, kuran okurken veya bir mevlite giderken yanında bir tülbentbulundur. Bunun yanında kına gecesinde gelinin başına örtülür ve eline kına yakılır. Bir başka kullanım alanı ise bir çok bayan da fular olarak kullanmaktadır.



Kültürümüzde geniş bir yere sahip olan tülbentin bir çok isimle karşımıza çıkması ve yerel motiflerimizde yer alması işte bu yüzdendir. Adına bir çok türkü yazılmış, hatta film bile yapılmıştır.Alyazmalım, yemeni bağlamış telli başına… bunlardan bir tanesidir. Birçok türkünün içerisinde bir motif olarak karşımıza çıkmaktadır yazma ve yemen.



El işi tülbent oyasını isterseniz boncuklarla isterseniz iğne iplik ile dilerseniz de tığ ve iplik ile yapabilirsiniz. Burada öncelik sizin seçiminiz olacaktır.



En çok tercih edilen tülbent oyası örnekleri genellikle çiçekli tülbent oyası olmaktadır. Bu yazma örneğinin çok tercih edilmesinin sebebi ise yazmaların deseni ile alakalıdır. Bugün satın alacağımıztülbent ve yazma modellerine baktığımızda yüzde doksanında çiçek motifleri bulunmaktadır. Bunun yanında boncuk oyası örnekleri de genellikle beyaz sade bir tülbentin kenarlarını süslemekte tercih sebebi olmaktadır.



Tülbent Oyası Örnekleri 2014


Onerimiz ilginc konular ve siteler : 2013 havlu k narı

No comments:

Post a Comment