Wednesday, October 16, 2013

renkli patates salatası

Selam sevgili site ziyaretcilerimiz. Simdiki konumuz renkli patates salatası.


renkli patates salatasi 1


Beğeneceğiniz farklı bir patates salatası tarifi. 




Malzemeler :


1 kilo patates

4 tane orta boy havuç

Orta boy mor lahananın yarısı

Biraz Maydanoz

4 tane taze soğan

tuz

karabiber

zeytinyağı

limon


Hazırlanışı :


Patatesleri haşlayın ve sıcakken püre yapıp içine tuz ve kara biber atıp karıştırın. Dört eşit parçaya ayırınız.


Ortası delik kek kalıbının içine strechle kaplayın. Dörde parçaya ayırdığınız patateslerin bir tanesini strech serilmiş kek kalıbına bastırarak koyunuz. Diğer patatesleri ayrı ayrı kaplara koyunuz.  Kırmızı lahanaları robottan çekip limon, zeytinyağı ve tuz atıp patateslerle karıştırıp tadını ayarlayınız.Kek kalıbının içindeki patateslerin üzerine yerleştiriniz ve üzerini düzeltiniz. 


Havuçları rendeleyip teflon tavada biraz sıvı yağda soteleyip ayırdığınız patateslerin bir tanesiyle karıştırınız. Kek kalıbına koyduğunuz mor lahanalı patateslerin üzerine yerleştiriniz. 


Maydanoz ve soğanları küçük küçük doğrayıp tuz ve limon sıkıp son kalan patatesle karıştırıp tadını ayarlayınız ve onu da kek kalıbının içine havuçlu patatesin üzerine koyup iyece bastırınız ve üzerini düzeltiniz. Üzerini strechle kapatıp buzdolabına koyup 1-2 saat bekletiniz.


Üzerindeki strechi alıp servis yapacağınız tabağa ters çeviriniz. Kek kalıbı strechle kaplı olduğu için çok rahat çıkacaktır. Kek gibi dilimleyerek servis yapınız. 


Salatamız ters çevrilince en altta maydanozlu soğanlı patates üzerinde havuçlu patates onun üzerinde mor lahanalı patates ve üstte de sade patates olacak.


İsterseniz servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servisi öyle yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Bu yazi hakkinda daha detayli bilgi bulabileceginiz kaliteli bir sayfa : renkli patates salatası

No comments:

Post a Comment